Po mnoha letech nespravedlivého obviňování, že způsobuje výskyt akné, čokoláda konečně dosáhla zaslouženého uznání nejenom jako pochoutka, ale nově je velice oblíbená jako prostředek pro hýčkaní lidské kůže.

Klasičtí výrobci čokolády kromě svých základních výrobků, určených k přímé spotřebě, ještě často vyrábějí speciální masážní krémy a další ošetřující přípravky na kůži s vysokým obsahem kakaa.

Čokoládové lázeňské procedury zahrnují základní masážní přípravky (krémy, oleje) na bázi kakaa, čokoládové vosky a speciální přípravky pro ošetření obličeje.

Jak čokoláda působí?

Zpevňuje kůži. Čokoláda také stimuluje krevní oběh, což přirozeně omlazuje a léčí vaši kůži. Antioxidanty obsažené v čokoládě zpevňují pokožku, dopují buňky kolagenem a elastinem. Zároveň zabraňují působení volným radikálům, které jsou zodpovědné za stárnutí pleti a ztrátu elasticity kůže.

Přírodní oleje, nacházející se v kakaovém másle, se obvykle dále kombinují s jinými přírodními oleji, což zabezpečuje výrazné zvlhčování pleti při masáži. Čokoládová masáž je tedy velmi vhodná pro extrémně suchou pokožku, nebo na drsná místa na kolenech či loktech a chodidlech.

Jak se čokoláda při masážích používá?

Existuje několik druhů čokoládových ošetření těla. Tělový peeling využívá kakaová zrna nebo cukr a zbavuje kůži odumřelých kožních buněk, čímž omlazuje pleť. Čokoládové zábaly a koupele vysoce hydratují pleť a zlepšují krevní oběh. Čokoláda se kromě masáží dá využít také při pedikúře a manikúře.

Čokoládová ošetření ovlivňují vaši pokožku několika různými způsoby. Zvyšuje vlhkost pokožky, stimuluje buněční obnovu, zlepšuje krevní oběh, omlazuje pleť, zpevňuje kůži, omezuje působení volných radikálů, které způsobují vrásky.